SK Benátky nad Jizerou
Redakce

˝Nejvíce jsem se těšil na hlášky sekretáře klubu pana Bohdana˝, říká staronová letní posila JAN KNOBLOCH.

Jednou z nových letních posil se stal také osmatřicetiletý záložník JAN KNOBLOCH. V jeho případě by spíše seděl přívlastek staronový. Zkušený středopolař totiž oblékal benátecký dres již v třetiligové éře a oklikou přes divizní Ostrou a poděbradskou Bohemii se tak vrátil do míst, která velice dobře zná. I díky jeho konstantním výkonům se drží benátecký tým na dostřel druhému Hlinsku s nikterak velkým odstupem od vedoucí liberecké rezervy a jarní část divizí soutěže tak slibuje nesmírně zajímavou podívanou.

Před touto sezónou jsi posílil benátecký tým z Bohemie Poděbrady. Vrátil ses tak do míst, kde už jsi v minulosti působil. Kdo tě přivedl do Benátek nad Jizerou?
Myslel jsem si, že fotbalovou kariéru dohraji v Poděbradech a budu se věnovat především trénování mládeže, ale nesedl mi styl trénování nového poděbradského trenéra, tudíž jsem chtěl změnit fotbalovou adresu. Trošku mě vyhecovali benátecký trenér Staněk s Péťou Vobořilem, abych přišel sem.

Bylo pro tebe jednodušší se rozhodnout pro Benátky nad Jizerou, neboť ses s trenérem Tomášem Staňkem znal již z předchozí štace?
Ano. Řekl bych, že s trenérem Staňkem jsem si sedl jak po fotbalové, tak i po lidské stránce.

Před časem jsi tu již působil, tehdy se tu hrála třetí liga. Určitě jsi ještě v kabině narazil na známé tváře. Byl někdo, na koho ses obzvlášť těšil?
Jsem rád, že jsem v Benátkách. Zažil jsem tu fajn partu a krásné zázemí. Již v ČFL tu byli kupříkladu Viky Šimeček nebo Borovice (Martin Borovička). Nejvíce jsem se ale těšil na hlášky sekretáře klubu pana Bohdana, ten je tu legendou (smích).

V podzimní části soutěže ses jedenkrát zapsal do střelecké listiny. Nebylo to při divizním klání, nýbrž při pohárovém zápase proti druholigovému Varnsdorfu. Mohl bys popsat svoji trefu, a jak velkou radost ti udělala?
Každý gól mi udělá radost. Škoda jen, že jsem se párkrát netrefil i v divizi. Jsem již ve stadiu, kdy si užívám každý zápas i trénink. S týmem, který tu máme, je to radost. Tady jde opravdu o fotbal.

Nyní čeká na benátecký tým zimní příprava. Pro většinu hráčů to není příliš oblíbená činnost. Jak je tomu u tebe?
Zimní příprava nechutná asi žádnému fotbalistovi ani já nejsem výjimkou. Věřím, že potrénujeme a na jaro budeme dobře připraveni.

V druhé půlce sezóny byste určitě chtěli čeřit vody na špici divizní tabulky. S jakým bodovým ziskem a umístěním bys byl spokojený po závěrečném kole?
Přišel jsem do Benátek, abych si zase užil fotbal. To se děje jen, když vyhrávám. Na jaře bych tak chtěl získat všech pětačtyřicet bodů a postoupit do ČFL (úsměv).

Sdílet

Hlavní partneři