SK Benátky nad Jizerou
Redakce

˝Pokud se nám budou vyhýbat zranění, máme potenciál na to, hrát o nejvyšší patra˝, říká trenér TOMÁŠ STANĚK.

Na divizní lavičce benáteckého áčka vystřídal v letních měsících Radka Lacinu. Čtyřiačtyřicetiletý TOMÁŠ STANĚK je ostřílený trenér, který vedl několik divizních, ale i třetiligových klubů. Po čtyřech odehraných divzních kolech má benátecký tým na svém kontě deset bodů a nachází se na 2. příčce. Staňkovi svěřenci také oslavili postup do 2. kolo MOL Cupu. Jaká je spokojenost se zdejším kádrem i nadcházejícím soupeřem v českém poháru, na to vše odpověděl nový benátecký trenér v následujícím rozhovoru.

Do Benátek nad Jizerou jste přišel v létě z Bohemie Poděbrady. Jak se vůbec zrodilo vaše trenérské angažmá ve zdejším oddíle?
Kontaktoval mě předseda klubu Marek Mařík, zda bych měl zájem sem jít. Když jsem viděl zdejší prostředí a také jeho nadšení, dlouho jsem ani nepřemýšlel. I když jsem slíbil, že zůstanu v Poděbradech, měl jsem hroznou chuť jít do Benátek. Sledoval jsem i nějaký zápas benáteckého týmu a už tehdy jsem věděl, že do toho půjdu, protože to má smysl.

Mohl byste říci, jaký hráčský kádr jste v Benátkách našel? Byl jste s jeho složením spokojený?
To, co jsem slyšel od předsedy Maříka, naprosto s ním souhlasím. Když vezmu v potaz podmínky a kvalitu kádru dle jmen, zdejší tým by měl mít větší potenciál, než bylo naplňováno v posledních letech. S tím se ztotožňuji. Soutěž je dlouhá, vždy na někoho přijde nějaká krize. Stojíme nohama na zemi. Viděl bych ještě jedno vhodné doplnění a pokud se nám budou vyhýbat zranění, máme potenciál na to, hrát o nejvyšší patra.

Právě zranění vás v současné době patrně trápí nejvíce...
Tím, že máme široký kádr a navíc i B-tým, tak nám to situaci samozřejmě komplikuje, ale hráči, kteří nahradili zraněné, přesvědčili dobrou výkonností. Jsme za to šťastní, ale jsme pokorní. Momentálně to tak pro nás není velká komplikace.

Kde byste viděl největší klady benáteckého kádru, ale také i jeho zápory?
Myslím si, že výstavba hry je na velmi vysoké úrovni. Řekl bych, že velmi dobrá je i ofenzivní činnost. Tohle všechno souvisí s hráčskou kvalitou. Tím, jak je tento kádr dlouho pohromadě, s mírnými doplněními, součinnost a týmovost jsou na vysoké úrovni. Toto je velký plus našeho týmu. Na druhou stranu si myslím, že to trošku někdy zavání labilitou a asi i nevyrovnanými výkony. Nemůžu ale ještě příliš soudit. V zápase proti Novému Bydžovu jsme nepředvedli příliš dobrý výkon, který ale nebyl zase až tak strašný. Koukal jsem na videu na loňský zápas v Tochovicích, kde mi přišlo, že hraje úplně jiný tým, který jsem vůbec nepoznával.

V divizi patříte ke zkušenějším trenérům. Jaké máte, v roli soupeře, zkušenosti s benáteckým týmem?
Nejživější vzpomínky máme ze třetí ligy, když jsem trénoval Kolín. Doma jsme sice Benátky porazili, hodně nám ale pomohl brankář, který v Benátkách chytal v rámci farmy z Mladé Boleslavi. Nakonec to ale dopadlo kolínským sestupem. Benátky vnímám jako hodně nepříjemného soupeře.

Divizní skupina C znamená hodně soupeřů z východu Čech. Je pro vás tato skupina velkou neznámou?
Pro mě je to novinka. Strašně dlouho jsem působil ve skupině B. Tam jsem již měl týmy načtené. Céčko tak moc neznám. S Honzou Kyselou se hodně díváme na video. Znamená to pro mě, že musím více jezdit sledovat soupeře, abych si to načetl. Naštěstí Dobrovice je blízko. Nemusím tak jezdit do Hlinska (smích).

Kde byste rád viděl benátecký tým po posledním kole?
V této odpovědi bych byl opatrný. Chtěl bych, abychom hráli dobrý fotbal, který by nás bavil. Bavit nás bude, když budeme vyhrávat a budeme hrát co nejvýše. To je cíl, pro který tady fotbal děláme. Přál bych si, aby i po posledním kole byla dobrá nálada.

Kromě divizních zápasů čeká na vaše svěřence také 2. kolo MOL CUPU ve středu 21. září, ve kterém přivítáte před vlastními diváky Varnsdorf. Byl jste spokojený s tímto losem?
Převažuje u mě trošku zklamání. Hrajeme proti profesionálnímu týmu z druhé ligy, takže očekáváme proti nám kvalitu. Pro diváky to asi není úplně zvučný soupeř, jakého bychom si přáli. Záleží, v jaké sestavě přijede. Úplně z toho nejásám, ale budeme dělat vše pro to, abychom toto utkání zvládli.

Sdílet

Hlavní partneři