SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Podzimní část uzavřou Benátky v Krkonoších na umělé trávě u týmu MFK TRUTNOV !

Fotbalový podzim pro letošní sezónu se ve Fortuna Divizi C nachýlil ke svému úplnému závěru a už jen poslední kolo v něm udělá definitivní tečku. V tom benátečtí fotbalisté vyrazí do Krkonoš, konkrétně do Trutnova, kde se utkají s místním tradičním účastníkem divizních vod. V tuto chvíli je jisté, že benátečtí fotbalisté nezakončí podzim na horším než třetím místě, což je jistě slušným vysvědčením. V případě úspěchu na trutnovském stadionu a zároveň ztrátě Hlinska v Letohradu můžou být svěřenci Tomáše Staňka a Jana Kysely i druzí. Každopádně do cesty se jim postaví MFK TRUTNOV, který patří ke štice podzimní části soutěže. Tým, který se povětšinou pohyboval spíš ve spodních patrech tabulky, prohrání favority a patří mu aktuálně příjemná pátá pozice. Ze čtrnácti odehraných zápasů Trutnovští šest vyhráli, čtyři remizovali a jen čtyřikrát prohráli. Při skóre 24:21 jsou, jak již bylo napsáno, pátí a tři body ztrácejí na čtvrté Velké Hamry.

Benátky v minulém 14. kole:
Minulé kolo svedlo mezi sebe dva nedaleké týmy, co se do vzdálenosti týče, ovšem velmi daleké co se týče tabulkového postavení. A Brandýs v Benátkách svou mrzkou bilanci vstřelených gólů rozhodně nevylepšil – neskóroval a brankáře Straku prakticky neohrozil. Osm vstřelených gólů ve čtrnácti zápasech je jen velmi chabá bilance. Však byl také exbenátecký kouč Petr Hejno po zápase velmi frustrován a jeho strohé hodnocení porážky 0:2 po trefách Ondřeje Kommy a Matěje Bodláka je toho důkazem Článek z utkání ZDE.


Trutnov v minulém 14. kole:
To Trutnov prokázal svou kvalitu na hřišti Ústí nad Orlicí, které se určitě muselo doma v „aréně“ cítit zaskočeno, když druhou polovinu podzimu měla Jiskra velmi dobrou. Každopádně v 35. minutě svítil na ukazateli skóre stav 0:3, když za MFK se postupně trefili Marcel Štěpánek, Jakub Slavík a Štěpán Čechovič. Ve druhé půli už jen domácí Tomáš Pinkava korigoval na konečných 1:3 z ústeckého pohledu, když hosté zařídili překvapivou výhru. Článek z utkání ZDE.


Představení soupeře - MFK TRUTNOV:
Náš soupeř víceméně střídá oba brankáře. V posledním zápase stanul mezi tyčemi mladý Tadeáš Hampl. Místní odchovanec si zachytal také v liberecké mládeži. Druhým brankářem je pak Matěj Hofírek. Ten s fotbalem začínal v Mostku. Poměrně zkušeným hráčem je obránce Matěj Mařas, bývalý mládežník Liberce či Jablonce nad Nisou. Zdejší odchovanec Petr Zieris se v mládežnickém věku vydal za fotbalem do Hradce Králové. V tomto městě se připravoval i s A-týmem, v mistrovském zápase si ale za něj nezahrál. Hostoval v Náchodě, poté přestoupil do pražské Slavie, hrál ale jen za rezervu. Nejvyšší soutěž okusil až při angažmá v Liberci, byť na pouhé tři minuty. Hostoval v druholigovém Sokolově, načež na několik sezón zakotvil v téže soutěži ve Varnsdorfu. V české nejvyšší soutěži sehrál 3 zápasy. Pěknou řádku let je v Trutnově žacléřský odchovanec Jiří Turner. Jaroslav Balcar poprvé kopl do míče v Úpici, zahrál si ale také za Červený Kostelec. Odchovancem Trutnova-Horního Starého Města je pak Miroslav Macek. Ze stejného klubu je původem Martin Sapár nebo Jakub Tobiáš, který hrál také za náchodskou mládež. Místním odchovancem je pak Ondřej Metlický. Královéhradeckou mládeží prošel záložník Martin Knap, později hráč Jaroměře. Zdejší odchovanec Josef Zezula hrál taktéž v královéhradecké mládeži. Poté si zahrál druhou ligu ve Varnsdorfu. Marcel Štěpánek poprvé kopl do míče v Mladých Bukách. Přes Úpu se pak dostal do Trutnova. Původem ze Rtyně v Podkrkonoší je pak Matěj Jirousek. V nedalekém Poříčí u Trutnova začínal s fotbalem Ondřej Borovski. Odchovanec Mostku Štěpán Čechovič hrál v mládeži ve Dvoře Králové či v Liberci. Právě z mládeže tohoto severočeského týmu také před sezónou do Trutnova přišel. Novicem je také Ukrajinec Daniil Sobol. Největší letní posilou je pak odchovanec Sokola Třebeš Michal Trávníček. Ten prošel mládeží v Hradci Králové. Zahrál si tu juniorskou ligu i za seniorské mužstvo druhou ligu. Ve druhé lize působil také ve Viktorii Žižkov, poté se dostal do třetiligového Chlumce nad Cidlinou. Do druhé ligy se vrátil v chrudimských barvách. Tutéž soutěž hrál též v Dukle Praha. Do kádru našeho soupeře přestoupil z prvoligového Hradce Králové, byť v nejvyšší soutěži nikdy nenastoupil. Je bývalým českým mládežnickým reprezentantem do šestnácti a osmnácti let. V útočné vozbě najdeme místního odchovance Patrika Brejchu. Marek Rajnoch prošel kvalitní královéhradeckou mládeží, zahrál si tu juniorskou ligu a posléze třetí ligu za místní béčko. Mládeží v Hradci Králové prošel také Jakub Slavík, později hrál Olympie Hradec Králové, hrající krajský přebor. Místní odchovanec Patrik Doubic hrál v mládeži za Úpu nebo Jablonec nad Nisou.
Hlavním trenérem našeho soupeře je sedmatřicetiletý Vladimír Marks. Bývalý královéhradecký dorostenec hrál též za Nový Bydžov nebo za Trutnov. Stále je aktivním hráčem trutnovské rezervy, hrající I.A třídu. Jeho asistentem je třiatřicetiletý Petr Čech. Ten s fotbalem začínal v Trutnově-Horním Starém Městě. V mládeži byl v Trutnově či v Hradci Králové. Nastupoval také za Náchod, Nový Hradec Králové či Lhotu pod Libčany.

Rozhodčí utkání:
Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit p. LUBOMÍR BEČVÁŘ z Hradce Králové. Na pomezí mu budou pomáhat p. Jan KVAČEK z Chrudimi a Jaroslav Bednář z Lukavice. Delegátem FAČR je p. Karel Mazánek ze Semil-Podmoklice.


Začátek utkání:
Poslední podzimní 15. kolo FORTUNA Divize C bude sehráno na fotbalovém stadionu v Trutnově v sobotu 12. listopadu s výkopem ve 14:00 hodin.


Odjezd na utkání:
Autobus odjíždí v 10:40 hodin ze stadionu a o dvě minutky déle z Burzy.


Textový ON-LINE přenos:
bez textového přenosu

Přímý VIDEO přenos: 15. kolo: MFK Trutnov - SK Benátky

Webové stránky soupeře: MFK Trutnov

Facebookové stránky soupeře: MFK Trutnov

Vzdálenost soupeře: cca 125 km (cca 2 hod.)

Sdílet

Hlavní partneři