SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Poslední zápas sezóny začíná v sobotu v 10:30 hodin. Přijede MFK TRUTNOV!

Soutěžní ročník 2022/23 se ve čtvrté nejvyšší soutěži – Fortuna Divizi C nachýlil do svého závěru a nyní už je jasné, že benátečtí fotbalisté v přetahované o druhé místo s ústecko-orlickou Jiskrou přenechají toto umístění na dálku svému soupeři. Rozhodlo o tom minulé kolo a porážka 1:3 na hřišti zachraňujícího se Brandýsa nad Labem. Ústí nad Orlicí oproti tomu bodovalo v Trutnově naplno a odsoudilo tedy Benátky na třetí příčku. Tu mají Benátečtí jistou i před posledním kolem, kdy budou hostit soupeře MFK TRUTNOV, a to netradičně již v sobotu 10. června od 10:30 hodin!!! Odpolední program na benáteckém stadionu bude pokračovat, od 14:00 pak nastoupí Výběr Benátek proti Real Top Praha – týmu složeném nejen z fotbalových, ale i hereckých a různých jiných osobností. Pro úplnost – jako vždy doplňme ještě tabulkové postavení a bilanci našeho nejbližšího soupeře z Trutnova. V 29 zápasech má tým z Krkonoš na kontě 14 výher, 7 remíz a 8 porážek. Při skóre 55:46 mají Trutnovští zisk 49 bodů a patří jim v tabulce 5. příčka.

Vzájemné podzimní utkání 15. kolo:
Podzimní vzájemné měření sil na trutnovském stadionu dopadlo před zimní pauzou vítězstvím benáteckých fotbalistů v poměru 2:1, když všechny branky padly už v prvním poločase. Ve 27. minutě poslal hosty do vedení Petr Vobořil a dvě minuty na to přidal druhou trefu z pokutového kopu Matěj Bodlák. Domácím se povedlo Čechovičem do poločasu snížit, avšak to bylo z jejich strany vše. Další trefu už druhý poločas nenabídl, a tak Středočeši jeli domů se třemi body. Článek z utkání ZDE.


Benátky v minulém 29. kole:
V minulém kole Benátečtí ještě živili naději na druhé místo, avšak to by museli v Brandýse zvítězit za tři body a doufat v zaváhání Jiskry. To se však nestalo, když v první půli nejprve skóroval domácí Studený a poté z trestného kopu Folwarczny. Naději ještě vykřesal před poločasem skórující Milan Macek, jenže vyrovnání se hosté ve druhé půli nedočkali a v závěru při hře vabank přidal třetí gól domácí Nykodým. Článek z utkání ZDE.


Trutnov v minulém 29 kole:
Ústí nad Orlicí zvítězilo v minulém kole, jako několikrát na jaře o gól. V Trutnově jim k tomu pomohl dobrý úvod utkání, stejně jako v předchozím domácím zápase s Brandýsem. V 10. minutě se trefil Radek Tichý a druhý gól přidal Patrik Chleboun z pokutového kopu. Domácí vrátil do hry ve 26. minutě skórující Jakub Slavík, avšak Trutnovští se vyrovnání nedočkali, a tak si hosté z Ústí nad Orlicí potvrdili druhou příčku v tabulce. Článek z utkání ZDE a ZDE.


Představení soupeře - MFK TRUTNOV
:
Více prostoru v bráně našeho soupeře dostává místní odchovanec a někdejší liberecký mládežník Tadeáš Hampl. Náhradníkem povětšinou bývá Matěj Hofírek. Ten s fotbalem začínal v Mostku. Do brankářské party patří ještě mladičký tamní odchovanec Tomáš Okrouhlický. Poměrně zkušeným hráčem je obránce Matěj Mařas, bývalý mládežník Liberce či Jablonce nad Nisou. Trutnovský odchovanec Petr Zieris se v mládeži vydal do Hradce Králové. V tomto městě se připravoval i s A-týmem, mistrovský zápas si ale za něj nezahrál. Hostoval v Náchodě, poté přestoupil do pražské Slavie, kde ale hrál jen za rezervu. Nejvyšší soutěž okusil až při svém angažmá v Liberci. Hostoval v druholigovém Sokolově, poté se na několik sezón upsal taktéž druholigovému Varnsdorfu, kde patřil k oporám tohoto severočeského týmu. V české nejvyšší soutěži sehrál 3 zápasy. Pěknou řádku let je v Trutnově žacléřský odchovanec Jiří Turner. Jaroslav Balcar poprvé kopl do míče v Úpici, zahrál si ale také za Červený Kostelec. Odchovancem Trutnova-Horního Starého Města je pak Miroslav Macek. Ze stejného klubu je také Martin Sapár nebo Jakub Tobiáš, který působil taktéž v náchodské mládeži. Místním odchovancem je pak Ondřej Metlický. Zdejším odchovancem je také Matyáš Kruliš. Z Trutnova-Horního Starého Města je pak Daniel Páv. Královéhradeckou mládeží prošel záložník Martin Knap. Ten později působil v Jaroměři. Zdejší odchovanec Josef Zezula nastupoval taktéž v královéhradecké mládeži. Pak si zahrál druhou ligu ve Varnsdorfu. Marcel Štěpánek poprvé kopl do míče v Mladých Bukách, následně hrál za Úpu. Odchovanec Mostku Štěpán Čechovič hrál v mládeži ve Dvoře Králové nebo v Liberci. Odchovanec Sokola Třebeš Michal Trávníček ví, jaké je to hrát v mládežnických týmech Hradce Králové. Zde se dostal před ligovou juniorku až do druholigového áčka. Ve druhé lize hrál také za Viktorii Žižkov, následně přešel do třetiligového Chlumce nad Cidlinou. Poté se vrátil zpět do druhé ligy, tu hrál za Chrudim či za Duklu Praha. Posléze se vrátil do Hradce Králové, nejvyšší soutěž si ale v barvách votroků nezahrál. Nebezpečným hráčem je Vítězslav Horčička, odchovanec Trutnova-Horního Starého Města. V mládeži si zahrál za Úpu či za Liberec. Poté se dostal do Trutnova. Na podzim v této sezóně nastupoval za třetiligové Živanice, odkud se do Trutnova vrátil. V útočné vozbě najdeme místního odchovance Patrika Brejchu. Mládeží Hradce Králové prošel také Jakub Slavík, později hráč Olympie Hradec Králové. Místní odchovanec Patrik Doubic hrál v mládeži za Úpu nebo Jablonec nad Nisou.
Hlavním trenérem našeho soupeře je osmatřicetiletý Vladimír Marks. Bývalý královéhradecký dorostenec hrál též za Nový Bydžov či Trutnov. Stále je aktivním hráčem trutnovské rezervy, hrající I.A třídu. Jeho asistentem je třiatřicetiletý Petr Čech. Ten s fotbalem začínal v Trutnově-Horním Starém Městě. V mládeži byl v Trutnově či v Hradci Králové. Později hrál za Náchod, Nový Hradec Králové či Lhotu pod Libčany.

Rozhodčí utkání:
Hlavní rozhodčí p. KUBEC VÁCLAV z Kdyně.
Asistent 1 p. Hodek Jakub z Plzně.
Asistent 2 p. Pálek Ondřej z Plzně.
Delegátem FAČR je p. Pešek Pavel ze Šabiny (okr. Sokolov).


Začátek utkání:
Poslední 30. kolo FORTUNA Divize C bude sehráno na Městském fotbalovém stadionu v Benátkách v sobotu 10. června s výkopem v 10:30 hodin.

Textový ON-LINE přenos: 29. kolo: SK Benátky - MFK Trutnov

Přímý VIDEO přenos: 29. kolo: SK Benátky - MFK Trutnov

Webové stránky soupeře: MFK Trutnov

Facebookové stránky soupeře: MFK Trutnov

Vzdálenost soupeře: cca 125 km (cca 2 hod.)

Sdílet

Hlavní partneři