SK Benátky nad Jizerou
Redakce

„Kdyby nám před sezónou řekli, že po osmi kolech budeme mít dvaadvacet bodů, určitě bychom se nezlobili“, říká brankář Lukáš Dědek.

V benáteckém dresu započal svoji druhou sezónu. Osmadvacetiletý brankář Lukáš Dědek je už zkušeným brankářem, který ve své kariéře odchytal nespočet divizních zápasů, zachytal si i ve třetí lize. Na urostlého muže mezi tyčemi spoléhají v Benátkách i v této sezóně.

Po osmi odehraných kolech máte na svém kontě dvaadvacet bodů, ještě jste neprohráli a patří vám druhé místo. Panuje s tímto umístěním a výkony spokojenost?
Věděli jsme, že pro nás bude stěžejní zvládnout úvodní zápasy této sezóny. Povedená derby a výhra v Letohradu nám dodaly patřičné sebevědomí. Kdyby nám před sezónou řekli, že budeme mít po osmi kolech dvaadvacet bodů, určitě bychom se nezlobili. Bereme je samozřejmě i teď, i když tam svítí ta jedna kaňka v podobě domácí ztráty.

Unikátní statistikou je, že doposud jste v mistrovských zápasech neinkasovali. Čemu to přisuzuješ?
Určitě to není náhoda. Je tam asi více faktorů, ať už je to dobrá hra na obranné polovině, kde neděláme chyby. Vzadu hrajeme všechny zápasy de facto ve stejném složení a jsme na sebe zvyklí. Máme celkem i vysoké mužstvo, takže ani ve vzduchu bychom neměli mít problém. V neposlední řadě také zkušenost a hlavně tvrdá práce a silná hlava. Jakmile v zápase na chvilku vypneš hlavu, hned se ti to vrátí.

Ve všech osmi zápasech jsi stál mezi tyčemi. Takže jsi vychytal osm nul. Pamatuješ ve své kariéře podobnou sérii?
To tedy nepamatuji. Ať si říká, kdo chce, co chce, není to ale náhoda. Je tu zase více věcí, proč to tak je. Osobně jsem po delším čase absolvoval celou přípravu, kdy se mi vyhnuly nemoci nebo menší zranění a jsem v plné síle. Zmíním ještě jeden důležitý faktor, který třeba není tolik vidět, a to je Radim Straka. Vytváří mi perfektní servis a přes týden mě skvěle připravuje. Důležitá je pro mě také rodina. Mám fantastickou partnerku, díky které se můžu fotbalu naplno věnovat.

Naopak na opačné straně hřiště to asi malinko skřípe a je tam asi mírná nespokojenost. Co se musí zlepšit, aby Benátky střílely více branek?
Nevím, jestli slovo nespokojenost je při aktuálním pohledu na tabulku na místě. Samozřejmě každý by si představoval, že každého přehrajeme a zvítězíme 3:0. Avšak týmy kolem nás také nespí, připravují se na nás, soutěž je nesmírně vyrovnaná. Zatím nám na výhru jeden gól stačil. Víme ale, že to nejde do nekonečna.

Ofenzivu by měly zlepšit dvě nové posily v podobě Tomáše Fabiána a Daniela Ducha. Co očekávat od těchto hráčů? Daniela Ducha si navíc pamatuješ z tvého předchozího působení v Neratovicích. V čem jsou jeho přednosti?
Jednoznačně kvalita. Kluci sami moc dobře vědí, co se od nich očekává, takže něco vyjmenovávat, nemá smysl. Dana znám velmi dobře už ze společného působení v Mladé Boleslavi. Také už je to v divizi zkušený hráč. Je to ten typ, na kterého se fanoušci rádi dívají. Myslím si, že přestup k nám mu hodně pomůže. V Neratovicích byl dlouho a potřeboval nový impuls, navíc se jim nedaří.

Nyní zajíždíte na půdu Benešova, vloni hrajícího ještě třetí ligu, a pak doma hostíte Vysoké Mýto. Jak bys zhodnotil tyto soupeře?
Budou to těžké zápasy, ostatně jako všechny. Nemám rád nějaké předzápasové, co by, kdyby…Pravda vždy leží na hřišti. Přes týden se připravíme a o víkendu půjdeme válčit. Všichni jsme hladoví po úspěchu, z ničeho neuhneme a uděláme vše pro to, abychom byli úspěšní.

Sdílet

Hlavní partneři