SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Překvapivý kanonýr Dominik Machů: Chtěl bych si někdy zahrát proti bráchovi.

V létě se přesunul z Horek do Benátek. Hned se stal kapitánem béčka a se šesti góly po pěti odehraných kolech dokonce vede tabulku střelců 7. ligy.

Fotbalisté benáteckého béčka vstoupili do nové sezony krajské I.B třídy ve velkém stylu. Po prvních pěti zápasech mají na svém kontě plný počet bodů při úctyhodném skóre 25:4.

Hned šest branek vstřelil aktuálně nejlepší střelec soutěže, jímž je možná trochu překvapivě, středopolař Dominik Machů. „To je velké překvapení i pro mě, protože poslední dobou jsem neměl nikterak dobré gólové statistiky. Nějaké góly jsem teď tedy přiznávám dal z penalt, ale i ty se počítají,“ hlásí šestadvacetiletý záložník, který do Benátek přišel v létě z odhlášeného týmu Horek nad Jizerou.

Posunul se tak jižně po proudu Jizery do míst, kde už to ze svého předešlého působení dobře zná. Odchovanec Čáslavi se v mládežnickém věku nejprve přesunul do juniorských týmů FK Mladá Boleslav, kde po angažmá v jeho béčku hrál kromě Benátek a Horek také v dobrovickém dresu. Mezitím stihl ve městě automobilů vystudovat gymnázium a v loňském roce také úspěšně dokončil studium na místní vysoké škole.

„Když bylo jisté, že Horky nebudou pokračovat v krajských soutěžích, nabídl mi pan Dvořák, zda bych se nechtěl přesunout do Benátek. Měl jsem i jiné nabídky, ale tahle mi dávala největší smysl, takže jsem se ani nemusel dlouho rozmýšlet,“ komentuje svůj přesun o pár kilometrů jižněji Machů.

Ten se hned po svém příchodu stal dokonce kapitánem týmu. „Je tady hodně mladých odchovanců Benátek, které jsme doplnili my tři z Horek, a ještě další tři posily odjinud. Myslím, že si to dobře sedlo, máme v kabině dobrou atmosféru a chemii,“ hlásí šestadvacetiletý plejer.

Jeho slova potvrzuje i pohled na tabulku, které Benátky vévodí s patnácti body – stejně stoprocentní však jsou i celky Mělníka a Pěčic. „Asi máme ambice postoupit výš. Nikdo o tom sice nahlas nemluví, ale je to cítit z atmosféry okolo týmu a ze skladby kádru,“ netají se Machů pošilháváním po vyšší lize.

A přiznává, že i jeho osobní ambice by mohla být o řád vyšší: „S áčkem Benátek jsem absolvoval čtrnáct dní v letní přípravě. Pak jsme společně vyhodnotili, že pro mě bude lepší zatím béčko, kde budu mít plné herní vytížení. A pak uvidíme v zimě. Ale rád bych si výš zahrál, jsem přeci jenom ještě mladej kluk,

Na druhou stranu ale ví, že posun do třetí ligy pro něj nebude jednoduchý: „U mě je to také otázka časového vytížení. Po škole jsem nastoupil do práce, navíc v Boleslavi trénuji malé fotbalisty a také hraji druhou ligu ve futsale.

Jedno velké lákadlo ale pro něj případné angažmá v ČFL skrývá: „Chtěl bych si někdy zahrát proti bráchovi!“ Mladší bratr Štěpán totiž figuruje v kádru rezervy prvoligových Pardubic, které aktuálně s benáteckým áčkem přímo sousedí v tabulce B skupiny třetí nejvyšší české soutěže.

Odkaz na článek z Deníku: Zde

Zdroj: Denik.cz
Autor: Jaroslav Bílek

Sdílet

Hlavní partneři