SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Benátky čeká velký svátek! Ve 3. kole MOL Cupu totiž vyzvou na svém hřišti prvoligový klub SK SLAVIA PRAHA!

Vysněný soupeř pro fotbalové Benátky! Nováček třetí ligy ve 3. kole domácího poháru MOL Cupu na domácím stadionu vyzve pražskou Slavii.

V benátecké kabině proběhla v souvislosti s losem dalšího kola interní anketa a pražská „S“ byla pochopitelně nejčastěji v hledáčku nejen hráčů, ale i vedení klubu. Bývalí reprezentanti Jan Koller a Ivo Ulich, kteří se chopili losování, přání vyplnili. Dvojice Benátky – Slavia Praha byla na světě hned jako druhá v pořadí.

"Přáli jsme si Slavii, nebo Spartu, takže to je splněný sen a odměna pro celé Benátecko. Moc se těšíme," neskrýval radost předseda SK Benátky Marek Mařík. Na losovací aktiv vyrazil spolu s místopředsedou Miroslavem Lindou osobně. "V kabině jsem si tipnul Slavii, tak jsme tam jeli, abychom si ji přivezli. Udělali jsme pro to maximum," usmíval se.

Když spatřil v rukou Ivo Ulicha jméno soupeře, dal hned najevo své emoce. "Zaplavil nás pocit štěstí. Já jako slávista… Nehledě na to, že máme vazby na vedení Slavie. Nic lepšího nás nemohlo potkat," rozplýval se.

Zatímco Benátky absolvovaly už předešlá dvě kola a vyřadily Velké Hamry a Most, Slavia se spolu s dalšími účastníky evropských pohárů zapojuje právě až od třetího kola.

Úředním termínem 3. kola je středa 30. října od 14:00 hodin, zápas je možné předehrát ve středu 23. října nebo naopak dohrát ve středu 6. listopadu. Tři zápasy třetího kola bude vysílat živě televizní kanál O2 TV Sport. V případě nerozhodného výsledku po 90 minutách nenásledují rovnou penalty jako v předešlých kolech, ale třicetiminutové prodloužení.

Los MOL Cupu, 3. kolo:
Benátky nad Jizerou – Slavia Praha
Uherský Brod – FK Jablonec
Hořovice – Dukla Praha
FK Loko Praha – Hradec Králové
SK Zápy – Pardubice
Kroměříž – Slovácko
Police nad Metují – Mladá Boleslav
Hlučín – Liberec
Ústí nad Labem – Viktorie Plzeň
Viktoria Žižkov – Olomouc
Varnsdorf – Ostrava
Sparta – Brno
Líšeň – Teplice
Vyškov – Bohemians 1905
Opava – Zlín
Táborsko – České Budějovice

Sdílet

Hlavní partneři