SK Benátky nad Jizerou
Ondřej Nejedlo

Ohlasy benátecké kabiny na los 3. kola MOL Cupu!

Velký fotbalový svátek čeká na benátecké fotbalisty v předposlední říjnový den! V rámci 3. kola MOL Cupu vyzvou přední prvoligový tým SK SLAVIA PRAHA. Co říkají na los benátečtí hráči se dozvíte z následujících řádků.

Ohlasy z benátecké kabiny:

Viktor ŠIMEČEK (záložník, kapitán, bývalý hráč mládežnických týmů i prvoligové Slavie Praha): Převládají určitě speciální pocity, protože dostat Slavii je pro nás svátek a stejně tak pro všechny lidi v našem klubu i v celých Benátkách nad Jizerou. Slavie je společně se Spartou největším klubem v Česku a v posledních letech je to i klub evropského formátu. Pro nás všechny to bude zážitek. Navíc Mářa (Marek Mařík), předseda klubu, si Slavii dlouho přál, tak se mu to konečně splnilo a myslím si, že se na to také těší. Utkání bude hodně speciální pro více lidí v týmu a také pro našeho trenéra Tomáše Staňka, který se dlouho zná s trenérem soupeře Trpišovským. Několik našich hráčů prošlo Slavií. Na mysli mám sebe, Tomáše Hájka, Michala Hella nebo Dana Poběrežského. Vím, že i v řadách našich fanoušků jsou příznivci tohoto klubu, takže i oni budou mít zážitek. Všichni se na to moc těšíme!

Martin KELLER (brankář, bývalý mládežník Slavie Praha): Myslím si, že to bude velký svátek celkově pro Benátky. Ani nevím, jestli tu Benátky někdy měly takového soupeře. Řekl bych, že spíše ne. Domnívám se, že stadion bude zcela zaplněn, i když to je pro diváky těžší čas, tím, že je to ve středu odpoledne a většina lidí je v práci. I my hráči si musíme brát dovolenou, což je oproti profíkům vtipné. Každopádně jsme zvědaví, s čím Slavie dorazí, jestli tu bude širší kádr A-mužstva nebo převážně rezerva a k nim třeba dva nebo tři kluci z áčka. Pokud budu mluvit za sebe, ohromně se těším. Ve Slavii jsem v dorosteneckých týmech asi tři čtvrtě roku. Zahrál jsem si tam se Součkem, Janktem, Sodomou, který je nyní ve Viktorii Žižkov nebo s Markem Kodrem, jenž je nyní v Motorletu a taky si zahrál ligu. Dalším byl David Broukal, který byl v první lize v Českých Budějovicích. Jinak to pro mě nemá větší podklad, protože nefandím Spartě ani Slavii. Tohle příliš neřeším, ale jak jsem říkal, na zápas se moc těším. Uvidíme, jak rozhodne trenér, kdo nastoupí mezi tyče, jestli já, Stráča, nebo se uzdraví Lukáš Dědek. Těším se, ať už v roli prvního gólmana, náhardníka nebo i v roli diváka na tribuně.

Michal HELL (obránce, bývalý hráč mládežnických týmů Slavie Praha i třetiligové rezervy): Od prvního pohárového kola jsme si přáli do Benátek přivézt zvučného soupeře, což se nám povedlo. Ve Slavii jsem prožil celá mládežnická léta až do B-mužstva. Ovšem samotný zápas bude velice náročný a jak se říká, abychom si to užili, tak u mě to v těchto případech neplatí, protože prakticky celé utkání hrajete bez míče. Avšak pro Benátky to bude svátek a doufám, že nás přijdou podpořit diváci v co největším počtu.

Daniel POBĚREŽSKÝ (záložník, bývalý hráč ligové juniorky Slavie Praha): Je to odměna za celý rok i za minulou sezónu, která byla skvělá! Celý klub, fanoušci i město si takový svátek zaslouží! Doufám, že bude skvělá atmosféra a přijde hodně diváků. Zároveň musíme předvést nadstandardní výkon, abychom se takovému soupeři alespoň vyrovnali a diváci, společně s fanoušky, odcházeli spokojení.

Petr VOBOŘIL (záložník, bývalý hráč mládežnických týmů Slavie Praha): Vzhledem k mému působení ve slávistickém dorostu, a to je již hodně dávno, nepovažuji los za cosi osobně jedinečného. Pro Benátky to je ale jistě velká událost, která zde třeba ještě nebyla. S respektem se pak na Slavii a fanoušky těšíme.

Tomáš HÁJEK (záložník, bývalý hráč mládežnických týmů Slavie Praha i třetiligové rezervy): Z losu mám velkou radost a na zápas se Slavií se těším. Strávil jsem tam jedenáct let, takže je to pro mě takový vysněný zápas. Těším se, že přijde hodně diváků a snad Slavii co nejvíce potrápíme.

Jan KYSELA (asistent trenéra, bývalý hráč prvoligové Slavie Praha): Soupeře není potřeba nějak hodnotit. Každý vidí v televizi, jak si vedou v pohárech. Mají obrovsky kvalitní a široký tým. V poklidu by dali dohromady dvě jedenáctky, které by hrály špičku ligy. Pro Benátky je to fantastická reklama k tomu, jak přivítat a nalákat fanoušky, aby se přišli podívat. Bude to ohromná událost se s podobným týmem konfrontovat. Podobné zápasy jsem zažil, kdy prvoligový tým hraje proti třetiligovému nebo diviznímu a i když je daný favorit, o tom není třeba se bavit, tak i v takových utkáních se stávají menší zázraky. Třetiligové nebo divizní týmy dokážou prvoligový celek potrápit. S Mladou Boleslaví jsem zažil, že jsme několikrát i vypadli. Může se stát cokoliv, ale favorit je jasně daný. Nemůžu říci, že by to byl pro mě pikantnější zápas. Odjakživa jsem přál Mladé Boleslavi a i když jsem šel do Slavie, po třech měsících jsem se chtěl vrátit. Z tohoto hlediska to tak pro mě pikantní není.

Tomáš STANĚK (hlavní trenér, někdejší trenérský kolega Jindřicha Trpišovského): Při losování jsem měl dva favority, které jsem chtěl získat, i vzhledem k fanouškovské základně. Můj první tip byl Bohemka, s níž jsem spjatý od malička. Druhý tým, který jsme si přáli, byla Slavia. Nejen k tomu, že je to top tým v České republice, ale dnes má zvuk i v celé Evropě. Trénuje tam Jindra Trpišovský a pro mě je vždy pikantní proti němu hrát. Strávili jsme spolu kus života a vždy je to fajn si proti němu zahrát. Povedlo se mi to již v Úvalech, když trénoval Viktorii Žižkov. Jsem rád, že uvidím i další kluky, kupříkladu Zdeňka Houšteckého, který je asistentem trenéra. Těším se na to, že pokud bude hezké počasí, mohlo by přijít hodně diváků.

Sdílet

Hlavní partneři