SK Benátky nad Jizerou
Redakce

„Z nového prostředí jsem byl trochu ve stresu“, říká mladík ADAM RULF.

Jednou z nových posil před třetiligovou sezónou benáteckého fotbalového mužstva se stal devatenáctiletý záložník ADAM RULF, který přišel z druholigové Viktorie Žižkov. Do mužstva vnesl elán a začal sbírat stále více třetiligových minut. V domácím utkání proti Mostu se také zapsal do střelecké listiny.

V letních měsících jsi posílil benátecký tým z organizace druholigové Viktorie Žižkov. Proč ses rozhodl právě pro Benátky nad Jizerou? Uvítal jsi možnost změny dresu?
Chtěl jsem se rozehrát v seniorském fotbale a Žižkov mi umožnil půlroční hostování právě v Benátkách nad Jizerou. Jsem vděčný, že mi Benátky daly tuto možnost, i když jsem přišel týden před začátkem ligy. Byl jsem trochu ve stresu z nového prostředí, ale je tu dobrá parta a mám pocit, že postupem času do ní více zapadám.

Pokud pomineme dva zápasy v barvách žižkovského béčka, jedná se pro tebe o první zkušenost s dospělým fotbalem. Jak moc velký je rozdíl mezi dorosteneckými soutěžemi a třetí českou fotbalovou ligou?
Největší rozdíl je v rychlosti a soubojovosti, ale úplně první zkušenost to pro mě není. V zimní i v letní přípravě jsem nastoupil do zápasů s Viktorií Žižkov proti prvoligovým, ale i zahraničním celkům. Vypíchl bych utkání proti Drážďanům nebo Teplicím.

I toto léto jsi absolvoval s druholigovou Viktorií Žižkov. Bylo to pro tebe velká zkušenost, a co ti toto přípravné období dalo?
Dala mi toho hodně, naučil jsem se hrát rychleji s míčem a přizpůsobit se vysokému tempu hry. Tréninky byly každý den dvoufázové a byly náročné. Jsem rád, že jsem měl tu možnost absolvovat celou přípravu.

Při jednom mistrovském zápase ses také posadil na lavičku náhradníků. Bylo blízko k tvé druholigové premiéře, a jak jsi vnímal atmosféru druholigového fotbalu?
Už jako malý kluk jsem chodil na Viktorku, kam jsem ve svých osmi letech přestoupil. Mým cílem bylo dostat se do áčka, do zápasu jsem bohužel nenastoupil, ale motivovalo mě to, abych na sobě dále pracoval. Atmosféra byla okouzlující.

Jaké jsi našel v Benátkách podmínky k fotbalu? Mládežnická léta jsi strávil v pražských klubech a nyní jsi vlastně fotbalově poprvé mimo hlavní město. Je to pro tebe něco nového?
V Benátkách je skvělý areál s krásným trávníkem i stadionem, takže na podmínky si opravdu nemůžu stěžovat. Oproti Praze nevidím rozdíl.

Postupem času dostáváš stále více prostoru a už jsi vstřelil i jednu třetiligovou branku. Jaké jsou tvé další fotbalové cíle?
Určitě bych chtěl dostávat stále více herního času. To znamená, že na sobě nesmím přestat pracovat, ale jsem rád za každou příležitost, kterou mi trenér dá. Vždy se snažím podat maximální výkon a na hřišti nechat vše.

Sdílet

Hlavní partneři