SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Benátky se chystají na Slavii, zapojí se celé město. Šéf klubu hájí cenu vstupenek: Je adekvátní!

Poslední říjnový den se bez ohledu na výsledek zapíše do historie klubu, do Benátek dorazí k utkání třetího kola fotbalového MOL Cupu hvězdná Slavia. Přípravy na pohárové utkání mezi třetiligovým nováčkem a vedoucím celkem Chance ligy jsou v plném proudu. Předseda domácího klubu Marek Mařík poodhalil první detaily organizace, včetně chystané montované tribuny. Jak se město připravuje na příliv fanoušků a co vše je potřeba zajistit pro hladký průběh fotbalového svátku?

Ve čtvrtek jste spustili předprodej vstupenek na Slavii, jak pokročily přípravy, které určitě nejsou jednoduché?
Chystáme se na to vlastně už od losu a čím více se to blíží, tím více je to intenzivní. Jednoduché to není. Dnes jsme například měli schůzku i se zástupci Slávie, aby se podívali na stadion a řekli nám, co a jak. Chystáme opatření, aby lidé měli dostatek občerstvení. Ve spolupráci s městem postavíme i montovanou tribunu, aby divácké zázemí bylo co nejdůstojnější. Největší logistiku nám samozřejmě způsobí auta, která budou přijíždět do města. Musíme vyhradit místa, kde budou diváci moci nechat auta. V součinnosti se na to chystá víceméně celé město. Budeme se snažit to zvládnout tak, aby docházelo k co nejmenším komplikacím.

Máte už odhad, kolik lidí by nakonec mohlo dorazit?
Včera šly vstupenky poprvé do předprodeje, dnes půjdou i tištěné, takže tam uvidíme nějaký nárůst. Myslím, že budeme chytřejší až příští týden. Slavia má teď ještě jiné zápasy, lidi to začne myslím nejvíce zajímat ten týden před zápasem. Náš odhad je mezi dvěma až třemi tisíci. Hodně to ovlivní počasí. Mnoho lidí třeba bude čekat na předpověď. Naším přáním je samozřejmě lístky prodat v předprodeji, aby minimum zůstalo až na místě. Pokud bude kapacita vyprodaná, na místě lístky nebudou vůbec.

Takže v ideálním případě návštěva čtyř tisíc diváků? Což je kapacita, kterou u vašeho stadionu uvádíte?
V případě přízně počasí… Myslím, že tento nával fanoušků bychom asi byli schopni zvládnout. Takže to je asi takový maximální počet, co by se k nám mohl vejít. Ale to snad asi neočekáváme. Hlavně kvůli výkopu utkání, který je už ve dvě hodiny odpoledne. Mnoho lidí je v práci. Uvidíme, jak to dopadne.

Montovaná tribuna bude za střídačkami, předpokládám… Kolik lidí pojme?
Ano, bude za střídačkami. Měla by pojmout kolem 600 sedících lidí.

Mají na vás na Slavii nějaké speciální požadavky?
Nemají. Tohle byla spíše kontaktní osoba k fanouškům, aby se podívali, kde budou mít vyhrazený prostor. Kde budeme mít občerstvení a vstupy. I kvůli bezpečností agentuře. Musíme si najmout i pořadatelskou službu. Nemáme zkušenosti s prodejem vstupenek přes internet. U vstupů musí být lidé, kteří umí ovládat čtení QR kódů, aby nedocházelo k frontám.

Zápas bude přenášet živě O2 TV. Mají i oni na vás nějaké požadavky?
O2 TV přijede příští týden se podívat, takže to zatím nevíme. Ten příští týden bude nejvíce hektický, kdy se na nás budou valit ty požadavky. Hasiči, záchranná služba – to už máme zajištěné. Novináře přijmout. Bude toho hodně. Každopádně se na to těšíme, to je bez debat. Jenom to počasí, aby nám vyšlo.

Jak těžké bylo určit cenovou hladinu vstupenek? Zachytil jsem i spíše ojedinělé názory, že 300 korun je dost.
Samozřejmě jsme se o tom bavili jako vedení klubu. Musí se přihlédnout k tomu, jaké přijede mužstvo a že v téměř 105leté historii klubu je tu poprvé. Není asi zájem, aby cena byla tak nízká, aby se tu objevili lidé, kteří by tu udělali výtržnosti. Myslíme si, že cena je i s ohledem na to, za kolik se prodávají lístky na ligu, adekvátní. Snažili jsme se vyjít vstříc mládeži a děti do deseti let jdou za 150. Když vidíme, co stojí třeba vstupenky do kina nebo kamkoliv jinam, tak si nemyslíme, že by to bylo moc. Navíc je jasné, že náklady spojené s pořadatelstvím zápasu budou velké. My jako město to chceme pojmout tak, aby lidé u nás byli spokojení. Pro to děláme maximum. V tomhle je potřeba poděkovat vedení města, že se k tomu postavilo čelem a pomohou svými lidmi, aby nedocházelo k nepříjemnostem a aby zápas neomezoval chod města pro ty lidi, které fotbal nezajímá.

Asi hlavně pro místní jsou vstupenky k dispozici také v papírové podobě, že?
Byl náš cíl nedávat všechny vstupenky do elektronického prodeje. Kupní síla fanoušků Slavie je úplně jiná a asi bychom nechtěli, aby tu byli jenom fanoušci z Prahy. Takže jsme to udělali půl na půl. V pátek začíná předprodej v hospodě na hřišti, v pondělí v infocentru. Chceme místním lidem dopřát, aby si mohli vstupenky koupit, a zároveň držet prodej tištěných vstupenek pod kontrolou. Samozřejmě máme připravené i volné vstupenky pro partnery klubu, představitele města a ostatní.


Odkaz na článek z Deníku: Zde
Zdroj: Denik.cz
Autor: Luboš Kurzweil

Sdílet

Hlavní partneři