SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Benátky čeká v neděli utkání na půdě RMSK CIDLINA NOVÝ BYDŽOV!

Osmnácté pokračování Fortuna Divize C nabídne nadcházející třetí březnový víkend. Pokud to počasí dovolí, a věřme, že dle předpovědi ano, vzájemný duel fotbalistů Benátek nad Jizerou a RMSK CIDLINY NOVÝ BYDŽOV, se odehraje na přírodní trávě fotbalového stadionu přímo v Novém Bydžově tak, jak je ostatně nahlášeno v systému FAČR. Umělá tráva se v úvodu jara benáteckým fotbalistům vyhýbá, což samotní hráči jistě kvitují. Po úvodní remíze na hřišti Čáslavi přišlo první domácí utkání, na které si i přes krajně nepříznivé a zimní počasí našlo cestu na sto padesát diváků, proti Letohradu. To Benátečtí zvládli nakonec přesvědčivě 3:0 a nyní se již soustředění na soupeře od Cidliny, kterému mají za podzim co vracet. Novému Bydžovu patří v aktuálně probíhajícím ročníku 11. příčka z šestnácti účastníků, když v 16 odehraných zápasech svěřenci Petra Průchy 5 vyhráli, 4 remizovali a 7 prohráli. Při skóre 20:22 získali 19 bodů.

Vzájemné podzimní utkání 3. kolo:
V podzimním vzájemném zápase se vše podstatné událo až ve druhé půli. Po té první bezbrankové první změnu skóre přinesla 74. minuta, kdy domácímu kapitánovi Šimečkovi pokutový kop brankář Strýhal sice vyrazil, následná dorážka stejného hráče už byla gólová. Přesto tři body Benátečtí, i přes výraznou střeleckou převahu nezískali, neboť na konečných 1:1 v 84. minutě vyrovnal nedostatečně pokrytý Holec. Článek z utkání ZDE.


Benátky v minulém 17. kole:
Benátky v minulém kole doma hostily Letohrad, který na první jarní body čeká i po svém druhém zápase v divizních odvetách. Po domácí porážce s Ústím nad Orlicí padl také u Jizery, kde inkasoval už krátce po začátku utkání. Mackovu práci zhodnotil dorážkou Oleksandr Yaroshenko, čímž vstřelil svůj první mistrovský gól v benáteckém dresu. Další trefa padla v 52. minutě, kdy penaltu po faulu na Kopu proměnil Matěj Bodlák. Na konečných 3:0 upravil v 82. minutě střídající Michal Pažout a také on zaznamenal první gól v Benátkách v divizním zápase. Článek z utkání ZDE.


Nový Bydžov v minulém 17. kole:
Nový Bydžov měl v minulém kole volno, neboť jeho utkání s Ústí nad Orlicí bylo odloženo až na 3. května, a sice z důvodu špatného terénu. Jediný odehraným utkání RMSK na jaře je tak to z prvního kola odvet, na umělce Spartaku Kobylice Cidlina podlehla Hlinsku 0:3, kdy po třech trefách hostí bylo o osudu utkání rozhodnuto již ve 25. minutě. Na zvrat se domácí nezmohli, a tak tři body bral zaslouženě favorit.


Představení soupeře - RMSK CIDLINA NOVÝ BYDŽOV
:
Jedničkou našeho soupeře je místní odchovanec Stanislav Strýhal, někdejší brankář Hlušic či Jičína. Záda mu kryje Jan Lehký, jenž začínal s fotbalem v Chlumci nad Cidlinou. Třetím brankářem je Martin Saidl, odchovanec Lhoty pod Libčany, který chytal v královéhradecké mládeži. Dalším odchovancem je obránce Matěj Vincour. Jeho kolega z obrany Pavel Mejstřík je původem z Lužce nad Cidlinou. Jakub Novák začínal s fotbalem v nedalekém Městci Králové. Kapitán Patrik Mokošín poprvé kopl do míče ve Žlunicích, později hrál také za Novou Paku. V Novém Bydžově působil již v třetiligové éře. Pavel Pokorný nastupoval v mládeži za Olympii Hradec Králové, poté odešel do Liberce, kde si epizodně zahrál juniorskou ligu. Filip Horák začínal s fotbalem v Třebechovicích pod Orebem. V mládeži působil v Olympii Hradec Králové či v Chrudimi. Místním odchovancem je také záložník Jakub Trejbal. Ten si v mládeži odskočil do Kolína. Poměrně zkušený Michal Voldán je jičínským odchovancem. Hrál také za Robousy, Podhradí, Novou Paku či Dvůr Králové. V Opočnici začínal s fotbalem Štěpán Blažek. Odchovanec Skřivan Filip Drobný ví, jaké je to hrát v liberecké mládeži. Podobné je to také v případě Ondřeje Špinky. I on strávil dorostenecká léta v Liberci. Zdejší odchovanec David Hruška si v mládeži zahrál v Hradci Králové. Do kádru našeho soupeře patří i odchovanec Lázní Bělohrad Sebastián Bekera nebo odchovanec Stěžer Mojmír Marek. Něco odkopáno má Martin Štajer. Odchovanec Sokolu Třebeš hrál v mládeži v Liberci. Později nastupoval za Týniště nad Orlicí nebo Jaroměř. Původem z Opočnice je Filip Zvěřina. I on prošel mládeží Slovanu Liberec. Na severu Čech si dokonce za rezervu zahrál třetí ligu. Útočník Martin Holec začínal s fotbalem v Rožďalovicích. Poté hrál za Převýšov, Poděbrady nebo třetiligový Chlumec nad Cidlinou. Původem z Lázní Bělohrad je někdejší mládežník Olympie Hradec Králové Nikolas Bekera. Zdejší odchovanec Tomáš Vaněk prošel libereckou mládeží. Poté hrál za VTJ Rapid Liberec či Dobříkov.
Hlavním trenérem našeho soupeře je osmačtyřicetiletý Petr Průcha. Ten má za sebou zajímavou fotbalovou kariéru. Zahrál si v Chlumci nad Cidlinou, druholigových Neratovicích. Dokonce první ligu si vyzkoušel ve Chmelu Blšany. Působil ale také v Mladé Boleslavi, Xaverově, Kolíně, Slovanu Pardubice, Novém Bydžově, Nymburce či Kobylici. V české nejvyšší soutěži sehrál 23 zápasů a vstřelil 2 branky. Jeho asistentem je sedmatřicetiletý Jan Věchet. Místní odchovanec si v Novém Bydžově zahrál třetí ligu. Působil ale také v Nové Pace či třetiligovém Převýšově. Druhým asistentem je pak jedenasedmdesátiletý Josef Košátko. Ten je bývalým hráčem Chrudimi, Žamberka, Nového Bydžova, Převýšova, Hlušic, Chudonic, Smidar, Nepolis či Prasku. Jako trenér vedl mládež v Hradci Králové nebo v Novém Bydžově. Dospělé kategorie trénoval v Turnově, Milíčevsi, druholigových Pardubicích, Bohumíně, Fomei Hradec Králové, Českém Brodě, Velimi, Novém Bydžově, Olympii Hradec Králové, Převýšově či ve Dvoře Králové.

Rozhodčí utkání:
Hlavní rozhodčí p. PAPEŽÍK JAKUB z Kunčiny.
Asistent 1 p. Klír Jonáš z Pardubic.
Asistent 2 p. Depeš Michal z Dolní Libchavy.
Delegátem FAČR je p. Hnilička Jaroslav z Kolína.


Začátek utkání:
18. kolo FORTUNA Divize C bude sehráno na fotbalovém stadionu v Novém Bydžově v neděli 19. března s výkopem v 15:00 hodin.


Textový ON-LINE přenos: 18. kolo: RMSK Cidlina Nový Bydžov - SK Benátky

Přímý VIDEO přenos: 18. kolo: RMSK Cidlina Nový Bydžov - SK Benátky

Webové stránky soupeře: RMSK Cidlina Nový Bydžov

Facebookové stránky soupeře: RMSK Cidlina Nový Bydžov

Vzdálenost soupeře: cca 60 km (cca 1 hod.)

Sdílet

Hlavní partneři