SK Benátky nad Jizerou
Redakce

„Musíme se soustředit sami na sebe a sbírat body tak, jako doposud“, říká TOMÁŠ STANĚK.

Pouze dvakrát v podzimní části divizní soutěže našli svého přemožitele. Proto se také nachází na velice pěkném druhém místě jen s minimálním odstupem za vedoucím Ústí nad Orlicí. Po patnácti odehraných kolech zhodnotil uplynulé zápasy benátecký hlavní trenér TOMÁŠ STANĚK, který nastínil plány na nadcházející zimní přípravu i jarní část, zatím velice dobře rozehrané, divizní soutěže.

Po podzimní části sezóny se nacházíte na 2. místě se ziskem 37 bodů. Panuje s polovinou sezóny spokojenost?
O spokojenosti bych moc nemluvil, protože si myslím, že máme ještě stále co zlepšovat. Přesto jsem rád, že jsme dosáhli tolika bodů. S tím, že v některých fázích sezóny máme na čem pracovat.

V čem tedy nejvíce benátecký tým tlačí bota?
Sice jsme hodně bodovali, ale v prvních pěti, šesti nebo sedmi kolech nebylo herně ideálních. Vytvářeli jsme si málo šancí, které jsme navíc špatně řešili. Našim největším problémem do sedmého kola byla předfinální a finální fáze a také chování našich útočníků v útočném boxu.

Spokojenost ale zřejmě panuje s obrannou fází, vždyť jste inkasovali pouhých sedm branek…
Tím, že k nám přišel Michal Hell, tak se naše defenzivní hra hodně zkvalitnila. Oproti loňské sezóně v tom byl velký rozdíl. Souboje, které on uhraje vzadu, když má soupeř tlak, to nám vloni chybělo. Proto jsme také v loňské sezóně inkasovali více branek. Michalovým příchodem se nám toto zlepšilo. Se sedmi inkasovanými brankami je tedy spokojenost.

V létě posílila benátecký tým čtveřice hráčů. Splnila vaše očekávání?
Všechny tyto posily jsme si vytipovali. O Dana Poběrežského jsme měli zájem už před půl rokem, kdy se to dlouho řešilo. O Michalovi Hellovi jsem již mluvil. Znal jsem ho již delší dobu, ještě když jsem působil v Kolíně. Hledali jsme soubojového, vysokého hráče. Co se týče Tomáše Mlynky, potřebovali jsme posilu do útoku, aby to byl rychlostní hráč. Samozřejmě trošku trpí tím, že v průběhu sezóny přišel ještě Tomáš Fabián. Řekl bych, že všichni tito kluci se osvědčili.

Posilovali jste ještě i v průběhu podzimu, kdy do Benátek nad Jizerou přišel Tomáš Fabián s Danielem Duchem. Co byste řekl k těmto dvěma hráčům?
Daniela Ducha jsme řešili už v loňské zimě. Byl jsem s ním v neustálém kontaktu, on ale chtěl zůstat v Neratovicích. Náš záměr byl zřejmý, je to hráč do ofenzivní části, který je obrovsky pracovitý. Jeho nadstavba je v podobě předfinálních a finálních přihrávek. Příchod Tomáše Fabiána byla pro nás taková třešnička na dortu. Oba hráče jsme se snažili udělat již před časem. Až nyní nám ale pomohla souhra všech okolností. Tomáš nebyl spokojený v Kosmonosech, Daniel zase v Neratovicích. Všechno se nám sešlo a tito dva velice kvalitní hráči k nám mohli přijít.

Nyní vás čeká zimní příprava. Jaká bude její náplň a na co se nejvíce zaměříte?
Pro nás to bude taková rutina. Na začátku budeme pilovat kondici, čeká nás i zimní soustředění. Budou probíhat klasické tréninky, které budou zaměřeny na sílu a kondici. Postupem času se to bude rozmělňovat. V zásadě to nebude nic jiného, než co jsme absolvovali vloni.

Uvítal byste ještě nějaké posílení kádru?
Máme už rozjednané další tři hráče. Jedna posila je již přislíbená, ale uvidíme, jak se domluvíme na podmínkách. Zatím je to v rámci dohody, že vyzkouší zimní přípravu. Chtěli bychom přivést ještě jednoho hráče, kterého máme dlouhodobě vytipovaného. Jsou to kluci z vyšší soutěže, vše je v jednání. Tím, že jsme udělali dva velké příchody v průběhu sezóny, tak je to poměrně velký zásah do týmu. Myslím si, že příchodem Ducha a Fabiána se naše ofenzivní hra hodně zkvalitnila. Bylo to vidět už v těch zápasech, ve kterých oba dva nastoupili. Spíše bych si představoval doplnění o jednoho nebo dva hráče, které jsme si vytipovali. Na mysli mám spíše stabilizaci kádru, aby naše výkony měly vzestupnou tendenci.

Jarní část soutěže slibuje zajímavou podívanou. Co od ní očekáváte?
I když se tomu člověk neubrání, snažíme se nekoukat na tabulku. Musíme se soustředit sami na sebe a sbírat body tak, jako doposud. Uvidí se, na jaké umístění to bude stačit. Samozřejmě je velká naděje, neboť jsme pouhý bod od prvního místa. Jak jsem ale říkal, musíme si uvědomit, jak jsme k těm sedmatřiceti bodům došli. Po strašném boji jsme získali tři body v Chrudimi, kde jsme odehráli neskutečně těžký zápas. Cesta za body je pro nás hodně těžká. Je potřeba se s pokorou dívat na sebe a na vlastní výkony. Co nejvíce se musíme vždy připravit na následující zápas a podat maximální výkon. Žádné cíle si nedáváme.

Sdílet

Hlavní partneři