SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Výsledky 13. ročníku Vánočního turnaje starých gard - hráčů nad 35 let.

O druhém svátku vánočním v úterý 26.12.2023 proběhl v Dražice NIBE aréně 13. ročník turnaje starých gard – hráčů nad 35 let za účasti: Slavoj Stará Boleslav, AFK Milovice, FK Dobrovice, TJ Sokol Chotětov, FK Zdětín a domácího výběru hráčů SK Benátky.

Turnaj, na kterém se představili ligové hvězdy Marek Matějovský (na turnaji Slavoj Stará Boleslav, v lize dlouholetá opora FK Mladá Boleslav) a Josef Jindřišek (na turnaji SK Benátky, v lize legenda Bohemians Praha), ale také někdejší hvězdy nejen mladoboleslavského okresu, opanoval dle předváděné hry zcela zaslouženě výběr Slavoje Stará Boleslav, který prošel turnajem bez ztráty bodu. Druzí skončili obhájci loňského turnaje domácí borci Benátek. Nejlepším hráčem se stal Daniel Krulich (Slavoj St. Boleslav), nejlepším brankářem a cenu Radka Skaláka si odnesl Petr Ulman (Sokol Chotětov), nejlepším střelcem se pak stal domácí Josef Jindřišek (SK Benátky) a nejstarším hráčem byl vyhlášen Petr „Béda“ Vrabec.

Nutno podotknout, že letošní 13. ročník tradičního turnaje měl patrně největší kvalitu, už z toho důvodu, že se ho zúčastnila celá řada bývalých ligových fotbalistů a již zmiňovaná dvojice stále ještě aktivních prvoligových hráčů. Kdo dorazil 26.12.2023 do benátecké haly, mohl vidět kromě Marka Matějovského a Josefa Jindřiška další exligisty - legendu pražské Sparty Petra Vrabce, současného asistenta benáteckého „A“ týmu Jana Kyselu (Mladá Boleslav, Slavia Praha), Vladimíra Sedláčka (Bohemians Praha) a jeho syna Michala Sedláčka (Mladá Boleslav, Bohemians Praha), Jana Buryána (Viktoria Žižkov, Příbram, Dukla, Karviná, Gliwice (Pol.), Artmedie Petržalka (Slov.) či brankáře Radima Straku (Bohemians Praha). V týmu Dobrovice pak nastoupil i bývalý český reprezentant ve futsale Martin Hrdina. Turnaj proběhl v pohodové a přátelské atmosféře, k hladkému průběhu přispěla i dvojice rozhodčích Matěj Lahoda a Tomáš Nejedlo. V tradici se určitě bude pokračovat i v roce nadcházejícím!

Nejlepší brankář turnaje - cena Radka Skaláka: Petr Ulman (Chotětov)
Nejlepší střelec turnaje: Josef Jindřišek (Benátky)
Nejlepší hráč turnaje: Daniel Krulich (St. Boleslav)
Nejstarší hráč turnaje: Petr Vrabec (Dobrovice)

Zpravodaj s přehledem výsledků z minulých ročníků naleznete ZDE.

Sdílet

Hlavní partneři