SK Benátky nad Jizerou
Redakce

Po domácí výhře je v sobotu dopoledne na programu derby utkání u týmu SK KOSMONOSY!

Fotbalové jaro v divizní společnosti o uplynulém víkendu odstartovalo, benátečtí fotbalisté po podzimu ve čtvrté nejvyšší soutěži hájí druhé místo v těsném závěsu za vedoucí Jiskrou Ústí nad Orlicí. A po prvním kole bude stíhací jízda s jednobodovým mankem Benátek pokračovat. Ústečtí urvali těsnou výhru 2:1 na benešovské umělce, Benátky si doma po vlažném prvním poločase nakonec s Letohradem poradily přesvědčivě 4:1. Nyní je na programu druhé jarní kolo a v něm družina trenérů Staňka a Kysely vyrazí v okresním derby na půdu SK KOSMONOSY. Velmi pikantní bude tento zápas pro autora tří gólů z minulého utkání s Letohradem Tomáše Fabiána, který na podzim právě v Kosmonosech ještě působil a ve vzájemném utkání s Benátkami byl v té době ještě na opačné straně barikády. Nyní jsou Benátečtí spokojeni, že střílí góly v jejich dresu a přispívá tak k dobrým výsledkům mužstva. Na jeho schopnosti se bude spoléhat i v sobotu 16. března, kdy právě Benátky do Kosmonos v dopoledním čase jednou. Varovný prst jim soupeř zdvihl vítězstvím v minulém kole na horké půdě Velkých Hamrů. Tím si Kosmonosy velmi polepšily v boji o záchranu divizní příslušnosti, když poskočily na 10. místo. V 16 odehraných zápasech jich 6 vyhráli, 2 remizovali a 8 prohráli. Při skóre 23:34 a zisku 20 bodů je tým trenéra Maška průběžně desátý.

Vzájemné podzimní utkání 3. kolo:
V podzimním vzájemném utkání si Benátky obě své trefy rovnoměrně rozdělily do obou poločasů. V tom prvním je ve 23. minutě poslal do vedení stoper Lukáš Glöckner a v 53. minutě druhý gól přidal útočník Milan Macek. Jiná trefa už k vidění nebyla, a tak gólman Dědek slavil čisté konto a společně se svým týmem také zisk tří bodů z okresního derby. Článek z utkání ZDE.

Kosmonosy v minulém 17. kole:
Překvapivou výhrou hostujících Kosmonos skončilo utkání ve Velkých Hamrech. Po bezbrankové první půli se v 55. minutě prosadil stejnojmenný syn hostujícího trenéra Michal Mašek a jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Hamry se pohříchu doma nedokázaly prosadit, což se jim ve svém prostředí moc často nestává. Porážkou tak opět o malinko ztratily kontakt s vedoucí dvojicí Ústí nad Orlicí – Benátky. Článek z utkání ZDE a ZDE.

Benátky v minulém 17. kole:
Role favorita velela v minulém kole Benáteckým doma s posledním Letohradem vyhrát. V prvním poločase se však nakonec přesvědčivé vítězství nerodilo lehce. Až po obrátce se Benátky konečně prosadily. Hattrick Tomáše Fabiána přerušila jen vyrovnávací trefa hostujícího Zbudila, na kterou domácí špílmachr dvakrát odpověděl. Poslední slovo patřilo v nastavení Petru Vobořilovi, který pečetil na zasloužených 4:1. Článek z utkání ZDE.

Představení soupeře - SK KOSMONOSY:
Naposledy stál v bráně našeho soupeře byšický odchovanec David Šteiner. Později si zachytal za Neratovice nebo Pšovku Mělník. Záda mu kryl David Jaroslav Kindl. Ten začínal s fotbalem v Doubravě, v mládeži působil v Mladé Boleslavi či v Brandýse nad Labem. Pilířem zadních řad je Miroslav Hošťálek. Jeho slibně rozjetou kariéru zabrzdily v FK Mladá Boleslav zdravotní problémy. Přes Kosmonosy se dostal do tehdy třetiligových Benátek nad Jizerou, kde se ihned stal oporou tohoto klubu. Poté hrál za divizní Ostrou. V Mladé Boleslavi začínal také Jan Podzimek. Ten posléze nasbíral divizní zkušenosti v Turnově nebo v Nymburce. Mladoboleslavskou mládeží, ale i tou jabloneckou, prošel Lukáš Hrdlička. Dalším z řady mladoboleslavských odchovanců je Michal Šimáček, bývalý obránce divizní Ostré. Původem ze Sadské je Vojtěch Poláček, další z mladoboleslavských bývalých mládežnických hráčů. Záložník Michal Mašek začínal s fotbalem také v Mladé Boleslavi. V mládeži si zahrál též v pražské Slavii. V Mladé Boleslavi působil až do třetiligové rezervy. Původem z SKP Mladá Boleslav je Vojtěch Šulc. V mládeži si zahrál v Mladé Boleslavi nebo v Kolíně. Matouš Kubelka je místním odchovancem. Prošel mladoboleslavskou mládeží, divizi si zahrál v Dobrovici. Zdejším odchovancem je také Matěj Král. Jaké je to hrát v mladoboleslavském dorostu ví i Daniel Hradec. Dokonce nejvyšší soutěž si zahrál mladoboleslavský odchovanec Adam Pajer. Svého času vypomáhal také třetiligovým Benátkám nad Jizerou. Druhou ligu si zahrál ve Varnsdorfu i Hradci Králové. Nejvyšší soutěž pak v Mladé Boleslavi. Poté se vydal na zahraniční angažmá na Slovensko, kde hrál za Senicu, Poprad, Podbrezovou či Pohronie. Je bývalým českým mládežnickým reprezentantem do devatenácti a dvaceti let. V české nejvyšší soutěži odehrál 4 zápasy. Odchovanec Lindavy Jakub Havlas prošel mládežnickými týmy ve Skalici u České Lípy i ve Varnsdorfu. Poté přešel do mladoboleslavské mládeže. Odchovanec Zelenče Filip Šoufek prošel mladoboleslavskou mládeží, kde se dostal až do třetiligové rezervy. Novicem je žižkovský odchovanec Stanislav Haluška. V mládeži byl v Bohemians 1905, poté hrál za Vlašim, Podolí, Horní Měcholupy, Admiru Praha, Úvaly, Hořovice, Vyšehrad, Louňovice, Jíkev, Blšany nebo Kunice. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá v nižších rakouských soutěžích, kde působil v týmu Obernberg am Inn. Dále hrál za Horky nad Jizerou, Zbuzany nebo naposledy za Královice, hrající krajský přebor. Ve Mšeně začínal s fotbalem útočník Jan Prieložný. V mládeži hrál za Mladou Boleslav nebo Neratovice. Později působil ve Varnsdorfu, Novém Boru, Libiši, Štětí nebo Byšicích. Místní odchovanec Elias Trajkovski působil též v mladoboleslavských mládežnických týmech. Totéž platí i o odchovanci Chotětova Tomáši Strakovi. Novou tváří u našeho soupeře se stal mladoboleslavský odchovanec Petr Hradec, který přišel z organizace tohoto prvoligového klubu, v němž si zahrál v třetiligové rezervě.
Trenérem našeho soupeře je osmačtyřicetiletý Michal Mašek. Ten začínal s fotbalem v Mladé Boleslavi. Zahrál si také za Robousy, Mnichovo Hradiště, Bělou pod Bezdězem, Kosmonosy nebo Řepov. Trenérem brankářů je devětačtyřicetiletý Petr Mašek. Rokycanský odchovanec působil ve Volduchách či Lhotě pod Radčem. Kariéru končil v divizní Doubravce, kde se v jednom případě posadil na lavičku náhradníků.


Rozhodčí utkání:
Hlavní rozhodčí p. VOJTĚCH LUKÁŠ (Hradec Králové).
Asistent 1 p. Vít Petr (Jičín).
Asistent 2 p. Fišer Pavel (Červený Kostelec).
Delegátem FAČR je p. Ing. Vlk Martin z Mladé Boleslavi.


Začátek utkání:
18. kolo FORTUNA Divize C bude sehráno na fotbalovém stadionu v Kosmonosech v sobotu 16. března s výkopem v 10:30 hodin.


Textový ON-LINE přenos:
18. kolo: SK Kosmonosy - SK Benátky

Přímý VIDEO přenos: 18. kolo: SK Kosmonosy - SK Benátky

Webové stránky soupeře: SK Kosmonosy

Facebookové stránky soupeře: SK Kosmonosy

Vzdálenost soupeře: cca 25 km (cca 20 min.)

Sdílet

Hlavní partneři